Bliv bedre til at håndtere lægeskræk

Mange mennesker finder det ikke specielt behageligt at gå til lægen. Er du én af dem, der døjer med tandlægeskræk eller bliver nervøs, når du skal til gynækolog? Så læs videre her og få nogle tips til, hvordan du kan håndtere din lægeskræk.

Søg information inden du tager til gynækolog

Inden du skal afsted til gynækolog kan det være en god ide at google, hvad der måske skal ske. Måske kan du finde information på gynækologens hjemmeside om undersøgelsen, som du skal have foretaget. Hvis der ikke er meget info at finde, kan du altid ringe og spørge. Du kan også google dine spørgsmål og finde svar på debatsider, hvor andre fortæller om deres oplevelse med at gå til gynækolog.

 

Uanset om du ringer op eller benytter Google, kan det være rart at få svar på dine spørgsmål. Forhåbentligt bliver du beroliget ved at have mere viden om, hvordan undersøgelsen eller behandlingen foregår.

 

Vælg tandlæge med ekspert i tandlægeskræk

For dig med tandlægeskræk er det oplagt at vælge en tandlæge, der er specialiseret i at hjælpe dig til at slappe af. Fortæl tandlægen, at du ønsker ekstra tid til konsultationen. Så er du sikker på, at du kan få en pause undervejs, eller at du har mulighed for at stille spørgsmål og få forløbet grundigt forklaret.

 

Tandlægen med speciale i tandlægeskræk ved godt, at det er lidt af en overvinding at bestille tid og møde op på dagen for konsultationen. Du er ikke alene, og en tandlæge med uddannelse i tandlægeskræk kan hjælpe dig til at blive mere rolig. Det kræver dog, at du anerkender dit ubehag, åbner op og fortæller om din utryghed ved tandlægebesøget, så tandlægen forstår dit behov og kan hjælpe dig.

 

Snak med lægen om dit ubehag

Mange læger er gode til at berolige patienter med lægeskræk. Så det er generelt en god ide at fortælle om din nervøsitet, når du bestiller tid til tandlæge eller gynækolog.

 

Ligesom tandlægen ved din gynækolog godt, at mange er lidt utrygge ved at skulle til undersøgelse. Sæt ord på dit ubehag, så gynækologen er opmærksom på at støtte dig.

 

Slap af op til lægebesøget

Hvis du har mulighed for det, er det en god i dag at slappe af i timerne eller dagene op til undersøgelsen. 100 procent fokus på dig selv og dit sind kan hjælpe dig til at komme ned i gear. Tag et fodbad, dyrk meditation, gå en god tur i rolige omgivelser eller læg en ansigtsmaske. Find tid til noget, der gør dig godt og giver dig ro til at kunne håndtere udfordringen med at tage til gynækolog eller tandlæge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *