Dit psykiske helbred er vigtigere end dit fysiske – for at leve et godt liv

De mentale helbredsproblemer medfører betydelige personlige konsekvenser i form af nedsat livskvalitet samt nedsat funktions- og arbejdsevne. Fremme af mental sundhed kan på sigt reducere forekomsten og forbedre forløbet af en række fysiske og psykiske sygdomme.

 

Danskerne og psykiske lidelser

Psykisk sundhed er på tværs af sygdom, og det er derfor muligt at have god psykisk sundhed, selvom man er syg, ligesom der er muligt at være rask, selvom man er psykisk syg. Der er derfor potentiale i at fremme mental sundhed for såvel syge som raske. Ifølge Statens Institut for Sundhed vil ca. 20% af den danske befolkning i løbet af et år have problemer med mental sundhed. Det svarer til 700.000-800.000 voksne danskere. Psykiske lidelser udgørden største sygdoms byrde i samfundet med 25% i forhold til det samlede sygdomsbillede.

 

Fysiske lidelser versus de psykiske

Det er selvfølgelig forkert at sige, at de to er fuldstændig adskilt. Tilsammen udgår de mennesket som vi kender det og de er uden tvivl sammenkædet. Det er dog til stor diskussion for mange, hvad man bør vægte højest, da vi i vores samfund er presset på tid og særligt tid til os selv.

Der er nogle hel basale ting, som er vigtige for vi overhovedet eksisterer. Det handler om at vi har styr på vores kost og søvn. Vores krop skal bruge olie for at kunne køre og man vil derfor på intet tidspunkt udelukke din fysiske sundhed. Hvis man ikke passer på sin fysiske tilstand påvirker det ens stimulation og hermed blandt andet ens humør og balance. Når det er sagt, så længe man er glad, så er alt godt.

Hvis man vil opnå en sund livsstil, er det ikke nok at sætte alt ind på sund kost og motion. Søvnen bliver ofte glemt, men der er lige så vigtig. Søvn er en balancegang imellem det fysiske og det psykiske. Det er vigtigt for alle ens faktorer, at man sover tilstrækkeligt, så både kroppen og hjernen for en hvis mængde hvile. Bedzzz.dk anbefaler de bedste senge til formålet. Det man skal ikke undervurdere hvor meget den korrekte seng og madras kan gøre for ens søvn. Kroppen genopbygger og immunsystemet styrkes, når man sover.

 

Vores pysiske sundhed kan hjælpes

Der er rigtig mange måder at hjælpe end psykiske sundhed på. Der er rigtig mange danskere som går rundt og har det dårligt. Rigtig mange danskere der oplever følelser, som de slet ikke kan kontrollere. Det er heldigvis muligt at have en krævende hverdag og leve et liv uden psykiske lidelser, det handler bare om de rigtige værktøjer.

Det er sjældent man kan hjælpe sig selv igennem denne proces og der skal oftest vejledning til udefra. Man har brug for folk man kan betro alle de mærkelige og måske uforklarlige ting der foregår i hovedet og kroppen. Mindcph.dk mener at det er muligt at have oplevet traumer eller andre belastende omstændigheder og leve et liv uden psykiske lidelser. De ting kan sagtens forenes ude konflikt. Psykisk lidelser nemlig hverken et spørgsmål om personlighed eller faktiske Livsomstændigheder, men et spørgsmål om hvordan man håndtere de udfordringer og belastninger, som tilværelsen byder på.

I sidste ende vil folk helst forlade denne verden glade og tilfredse, end trænede og sunde. Det kan være svært at finde en balance for begge ting i det moderne samfund, men det ultimative senarie er selvfølgelig en sund krop kombineret med et sundt sind.