Få ro til hovedet

Dagligdagen er fyldt med stress og jag, og nogle gange kan man bare have lyst til at skrige. Hvis du kæmper med en masse ting, så kan det være svært at holde hovedet højt.

Herunder finder du tre gode råd til, hvordan du holder dig selv i gang, uden at gå på kompromis med dit mentale helbred.

Mindfulness

Mindfulness er en dejlig, meditativ afslapningsform, der hjælper mange med en travl hverdag. Du kan finde et mindfulness kursus København eller i dit nærområde, hvor du kan blive guidet og vejledt til, hvordan du selv kan bruge mentaløvelsen i din dagligdag.

Mindfulness handler om at slappe af i krop og sind, og du kan gøre det hvor som helst, når som helst. Med bare et kort kursus eller nogle øvelser fra nettet, kan du lære at sætte tingene på pause og give dig selv et øjebliks tiltrængt fred og ro.

Du kan kombinere mindfulness med andre aktiviteter, du er glad for, fx bagning, motion eller læsning. Det hele handler om din vinkel, og derefter er det ganske nemt.

Giv dig selv en fridag

Din familie- og arbejdssituation kan gøre det svært at holde fri, men det er vigtigt at tage en tid for dig selv indimellem. Har du børn, og har du mulighed for det, så få arrangeret legeaftaler eller pasning indimellem, så du kan få ro til dig selv.

Der er ikke noget galt i at have brug for en pause, heller ikke fra sin familie. Du elsker dem stadig, men du skal også elske dig. En enkelt dag eller et par timer kan gøre meget, for at du kan lade op igen.

Du kan bruge din fridag på lige det, du vil – også selvom det bare er at ligge hjemme på sofaen. Den luksus skal du huske at give dig selv.

Motion

Motion er en god måde at komme ud af sit hoved. I fitnesscenter, i svømmebassinet eller med løbeskoene, uanset hvad, så er det en tid, hvor du skal fokusere på kroppen. Dit hoved får en pause, også selvom det kun er en times tid, og du kan få en smule ro.

Motion er desuden en god måde at få mere overskud på. En sund krop giver plads til en sund sjæl, og ved at få brugt din krop på andre måder, end du gør i hverdagen, kan du også få det bedre mentalt. Det er dig-tid.