Forebyg nyresten og få det bedre

En nyresten kan være en forfærdelig oplevelse, fordi det ofte er en utroligt smertefuld fornøjelse at skulle passere sådan en. Hvis du først har fået én nyresten er du endda i risikogruppe for at få en ny, hvilket selvfølgelig bør forebygges. En anden fordel ved at forebygge nyresten er, at det også forebygger andre lidelser, som kan have en mere psykisk karakter. Det er derfor godt at vide, hvordan man kan komme udenom denne lidelse, så man kan få det bedre både psykisk og fysisk.

Sådan får du en nyresten

En nyresten opstår som følge af en ændring af urinens forhold af affaldsstoffer kontra vand. Den dannes nemlig ved, at affaldsstoffer udfældes i urinen som krystaller og blokerer urinlederen. Det første symptom er ofte utrolig smerte og behandlingen er som regel at lade den passere af sig selv. Det, der kan udløse en forhøjet risiko for at få en nyresten er for eksempel, at man ikke drikker nok vand eller spiser for meget kød. Derudover er du i risikozonen, hvis du er langvarigt sengeliggende, som man for eksempel kan blive det ved psykiske lidelser, eller hvis en i din nærmeste familie har haft en nyresten. Derfor bør du tage dine forholdsregler, så du undgår denne ekstremt smertefulde lidelse.

Sådan forebygger du bedst

Den bedste forebyggelse mod nyresten er en sund og varieret kost, med masser af frugt og grønt, samt en aktiv livsstil, så man ikke er for stillesiddende. Du kan nemt og hurtigt starte din forebyggelse, hvis du begynder at løbetræne eller lave øvelser derhjemme, som kan få pulsen op. Når du er færdig, kan du tage en banan og et stort glas vand og så er du allerede godt på vej mod en bedre livsstil. Den vil, udover at beskytte dig mod nyresten, både højne din fysiske såvel som psykiske velvære og gøre dig mere modstandsdygtig overfor et hav af sygdomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *