Sådan slipper du af med din tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Der er næsten ikke noget værre end tandpine. Nogen går regelmæssigt til tandlægen, hvor desværre det ikke er lige så nemt for andre. Nogen gange skal der en meget slem tandpine til før, at nogen vælger at tage til tandlægen.

En del danskere lever med fobien odontofobi, som er fobi for tandlæger. Det kommer ofte af, at man har haft en dårlig oplevelse med tandlæger før. Det kan fx være som barn, som så har printet sig i ens hoved. Ofte kommer det af, at man har oplevet smerter i forbindelse med en behandling.

Sådan finder du en tandlæge, der kan håndtere din fobi

Hvis man er en af dem, der er så uheldig at lide af tandlægeskræk, så er der råd at hente. I dag er der flere og flere danskere, der lider af odontofobi, og fordi der er kommet så meget fokus på tandlægeskræk, så er der også mange tandlæger, der er blevet rigtig gode til at håndtere denne fobi. Specielt i København har de nogle gode tandlæger, der er gode til at håndtere tandlægeskræk.

Ofte står der inde på tandlægernes hjemmeside, hvis de er gode til at håndtere denne type af patienter.

Når man ringer, så nævner man, at man lider af odontofobi, og det samme gør man, når man møder op til ens første aftale.

Hvis det er for grænseoverskridende at tage af sted alene til tandlægen, så kan man eventuelt få ens veninde, mor eller kæreste til at tage med.

Sådan prøver tandlægerne at hjælpe dig

Dem, der har skræk for tandlæger, er ofte bange for, at det skal komme til at gøre ondt, når man skal have lavet noget, eller at det kommer til at larme, når de laver noget. En tandlæge, der er god til at håndtere tandlægeskræk, er ofte meget forstående for ens angst. De prøver at berolige en, og de prøver ofte at forklare en, hvad der kommer til at ske, og så sørger de for, at man ikke kommer til at få ondt, hvis man fx skal have lavet et hul. Det betyder rigtig meget, at man har en god og forstående tandlæge, hvis man skal komme af med sin tandlægeskræk.

Det kan tage tid at få sin tandlægeskræk væk

Mange, der har tandlægeskræk vil gerne have pæne og sunde tænder, men de er forhindret i at få det på grund af deres tandlægeskræk.

Mange med tandlægeskræk har ikke været ved tandlægen i mange år, og derfor er der ofte en del, der skal laves. Det gør det ikke bedre for ens tandlægeskræk. Det kan virke endnu mere skræmmende, når der er meget, der skal laves. Det skal dog ikke forhindre en i at komme af med ens tandlægeskræk.

Tandlægeskræk kan behandles. Man skal bare finde en tandlæge, der har erfaring med tandlægeskræk. Derudover så kræver det en stor portion mod at komme af sted de første par gange. Det kan godt gå lang tid før, at man kommer helt af med sin tandlægeskræk. Men efter hver gang bliver det lidt nemmere at komme af sted næste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *