Sådan undgår du stress

I en travl hverdag kan travlhed nemt udvikle sig til stress, og det sker desværre for rigtig mange mennesker hver dag. Stress er en sygdom, der ofte kræver behandling, men der er mange ting, du selv kan gøre for at forebygge, at din travlhed ender med en stresssygdom. Hvis du vil vide mere om, hvordan du bedst muligt tackler en hverdag med mange stimuli og samtidig undgår at blive syg, så læs med i denne artikel.

Skær ned på stressfaktorer

Med smartphones, computere og tablets er det blevet nemmere end nogensinde før at tilgå de sociale medier. De sociale medier og stress hænger ofte sammen gennem frygten for at gå glip af noget, så når notifikationerne tikker ind med beskeder, kan det være svært at lægge telefonen væk igen. En måde at prøve at undgå stress på er altså ved at forsøge at lægge telefonen væk, selvom det kan være svært. Derudover findes der hundredevis af andre ting, der kan være medvirkende til stress. Jo flere stressfaktorer, du kan fjerne fra din hverdag, jo større sandsynlighed er der for, at du kan undgå at få stress.

Pas på dig selv

Hvis du vil undgå stress, er det vigtigt, at du passer på dig selv og lærer at lytte til din krops signaler. Hvis du er træt, er det altså vigtigt, at du trækker sikket og tager en lur eller slapper af, og hvis du er irriteret, er det en god idé at fjerne dig fra den situation, der forårsager irritationen. Derudover er det vigtigt, at du får en god kost og motion og samtidig tillader dig selv at slappe af, selvom du har travlt. Selvom psykologer har travlt, har psykolognord psykologsamtaler uden ventetid, så hvis du skulle blive grebet af stressens fangearme, kan de hjælpe dig med mindske symptomer og finde årsagerne, så du kan få det godt igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *