Sådan ved du, hvornår du er klar til at få børn

Det er en rigtig stor beslutning at træffe, når du siger, at du og din partner gerne vil stifte en familie sammen. Det kan være svært at finde det helt rigtige tidspunkt at gøre det på, og rigtig mange par oplever også at have en følelse af, at de jo på ingen måder er klar til at tage sig af et lille barn endnu. Der er travlt med karriere, venner, familie, hobbyer og mange andre ting – hvordan skulle et lille barn overhovedet kunne passe ind?

Det er kun helt almindeligt at have det sådan, og faktisk vil stort set alle forældre fortælle dig, at de på ingen måde følte sig klar, da de besluttede sig for at få et barn. For man kan spørge sig selv, om der overhovedet findes et tidspunkt, hvor man er klar til at få børn, eller om det blot er en af de beslutninger i livet, som man må kaste sig ud i og så tro på, at det hele nok skal løse sig, i takt med at man er i gang?

Find ud af, om du er sammen med den rette partner

Det er altid vigtigt, at du finder ud af, om du er sammen med den rigtige partner, inden du beslutter dig for, om I skal være forældre – eller i det mindste prøve på at få et barn. Der er flere forskellige ting, der skal spille ind, før du kan vide, at det er den rette partner til at stifte en familie med. Det er ikke kun dit sexliv med partneren, der er vigtigt, selvom det naturligvis er en stor ting, men der er noget, der er endnu mere vigtigt.

Det er vigtigt, at I naturligvis er meget enige, når det kommer til jeres grundlæggende værdier og dermed også, hvordan I ønsker at leve et familieliv og ikke mindst hvordan I ønsker at opdrage jeres børn. Det er nemlig noget af det, der kan ende med at være meget frustrerende, hvis I ikke er enige om, når I får jeres barn sammen.

Hvornår skal I begynde at prøve på at blive gravide?

Det er med andre ord ikke til at sætte en specifik tidsramme på, hvornår I er klar til at få børn. Det er bedre at spørge sig selv og hinanden, om I har lyst til at få et barn. Hvis svaret er et rungende ja, så er I så klar, som I kan blive til at få et barn.

Der findes ikke nogen leveringstid på et barn – det afhænger nemlig af, hvornår du bliver gravid. Derfor er det en god idé at gå i gang med at prøve, når I har besluttet jer for at få et barn. På den måde kan det ske hurtigt, men der kan også gå noget tid.

Hvis der er gået mere end et år, kan det være, I har brug for at få hjælp til at blive gravide. Læs mere om fertilitetsundersøgelser og find ud af, om I har brug for det.