Sådan øger du din livsglæde

Vi ønsker nok alle at være glade og have et godt liv. Men hvad er livsglæde egentlig? Betyder det, at du skal være glad hele tiden? At du skal se livet som en dans på roser – selv når det føles svært?

Du kan faktisk øge din egen livsglæde, selv når livet viser sig fra mindre gode sider. Dog er det vigtigt at søge professionel hjælp, hvis du i længere tid oplever, at livet er svært, og udfordringerne overstiger, den energi du har. Bor du på Sjælland, eller i København, finder du psykolog i København her.

Taknemmelighed øger din livsglæde

At gøre taknemmelighed til en naturlig del af hverdagen er med til at øge dit personlige velvære og dermed din livsglæde. Prøv at føre taknemmelighedsdagbog i en måned. Du kan blot skrive 3 ting ned, som du har været taknemmelig for i løbet af dagen, hver aften inden du skal sove. Det kan være stort som småt. At solen skinnede. At du fik hjælp til en svær opgave af en kollega. Eller at du bor i et land, hvor der ingen sult og nød er.

Efter blot en måned med fokus på taknemmelighed dagligt vil du kunne opleve en større glæde i hverdagen. Det, du giver fokus, vokser – og på den måde kan du målrettet ændre dit fokus.

Egenomsorg er vigtig

Noget af det sværeste og ofte meget oversete, til at øge din livsglæde, er egenomsorg. Vi har ofte nemmere ved at vise omsorg overfor andre end os selv. Det gælder fx de basale behov som sund kost, søvn og bevægelse. Sørg for at dine basale behov først og fremmest opfyldes og øg dermed din livsglæde.

Dernæst er det også vigtigt at tage dig selv alvorligt. Sætte grænser og sige fra på en sund måde. Give dig selv tid til hvile når du er træt, og spise når du er sulten.