Trives du i dit job?

Hvad er trivsel for en størrelse, hvorfor taler alle om det og hvorfor er det så vigtigt for mit liv på såvel som uden for arbejdet?

Hvis man tænker, at det handler om, at man trives i sit fag, altså i sin faglighed, så ser man for enkelt på begrebet. For selvom mange ledere taler om faglig trivsel, er begrebet meget mere dækkende end så. Trivsel handler ganske vidst om det faglige, men det handler også om meget mere. Det handler om det fysiske miljø, det handler om sundhed, det handler om ledelsens syn på de ansatte og det handler om det sociale på arbejdspladsen samt alle de psykologiske faktorer, der spiller ind på din, ja, trivsel!

Vi skal alle arbejde for trivsel

Vi er ikke ens, så hvordan kan man lægge planer og rammer for at styre og styrke trivslen, når man arbejder med noget så kompliceret som mennesker? Måske man i virkeligheden ikke kan gøre alle 100 % tilfredse, men man kan prøve at styre moral og arbejdsglæde i en retning, hvor personer objektivt må være enige om, at ledelsen arbejder for de ansattes glæde og forgodtbefindende. Man skal nemlig ikke slå det ind i hovedet, at det kun er op til ledelsen at føre en i mål. Det er også den personlige indstilling til sit arbejde, der betyder noget i det sammenhæng. Det betyder nemlig noget, at man selv forholder sig positivt og ikke er en sortseer, blot fordi det er et arbejde. I så fald må man overveje, om man er det rette sted eller i den rette branche.

I Danmark har vi nemlig nogle ret gode virksomheder, og i det hele taget gode vilkår. Det er ikke unormalt med hverken sommerfester, jubilæumsgaver eller julegaver til ansatte i de danske virksomheder, og vi bliver også tilbudt efteruddannelse, firmagoder som telefon og rabatordninger samt meget mere. Det er summen af alle disse ting – både fysiske, psykiske og emotionelle – der udgør vores trivsel på arbejdspladsen. Men det er også den stemning, som vi bidrager med, og den kultur vi er med til at skabe for alle. Derfor skal du også turde spørge dig selv, om du har lyst til at trives i dit job og vil arbejde for det? Hvis du ikke vil, så er du måske ikke det rette sted. Blot en tanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *